Πως φτιαχνουμε το ψωμι με το Λυκισκο για τρεια κιλα αλευρη περιπου θελουμε μια φλυτζανα του τσαγιου μαγια τη μουλιαζουμα και το βραδυ πιανουμε το προζυμι το πρωι τοζυμωνουμε και το αφηνουμε σκεπασμενο καλα να φουσκωση θελη τουλαχιστον μιαμηση ωρα η ζυμη να γινη διπλη το πλαθουμε οπως θελουμε και το αφηνουμε να φουσκωση και στο ταψη το ψυνουμε στους διακοσιους βαθμους για μια ωρα εαν θελουμε βαζουμε και λιγο ολικης εγω σε αυτο τοψωμι εχω και ολικης και ζεα εαν ηταν μονο ασπρο αλευρη θα ειτανε αλλο τοσο ο λυκισκος δινη τη δυναμη και το προζυμη τη νοστημια γινεται πολυ νοστημο καλη επυτηχεια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου