Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Μαγια για ψωμι

Μαγια με προζυμη και Λυκισκο οπιος δεν εφαγε το ψωμι που κανει αυτη η μαγια δεν ξερη τιποτα να σας πω πως γινεται Βραζουμε το λυκισκο το στραγγιζουμε και το ριχνουμε στο προζυμη μας προς το ζεστο το διαλυομε καλα και ριχνομε και αλευρη και το ζυμωνουμε δεν θελει πολυ ζυμωμα το σκεπαζουμε και το αφηνουμε να φουσκωση .Μετα το κοβουμε κοματακια και το αφηνουμε να τραβηξη να μην ξεραθη και πολυ για να μπορεσεται να το κανεται τραχανα στο μουλτην το απλωνεται να ξεραθη καλα και το βαζεται σε μια πανινη σακουλα και θα εχεται για ολο το χρονο εαν θελεται ναγινη το ψωμι σας πολυ φουσκοτω πιανεται τη μαγια με μπυρομαγια αλλα δεν εχει την νοστημια που εχει τοπροζυμη αυτα που σας δειχνω στην φοτογραφια

Ειναι λυκισκος ηπρωτη μαγια που την εχω πιασμενη με ψυλο πυτουρο και η αλλη ειναι αυτη που κραταω οταν ζυμονω εαν εχεται αποριες παρτεμαι τ.λ. εαν ειστε στις Σερρες ελατε να σας δοσω





4 σχόλια:

  1. Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προζύμι με λυκίσκο. Που θα σας βρω;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Αποστολια Απο Θεσ/νικη να σε ρωτησω μιας και εισαι ειδικη στην μαγια λυκισκου..Το εκανα προ πολλων ετων..Την ιδια μερα που το δοκιμασα ηταν λιγο χαλια..Την επομενη,,θεου δωρον...Οποτε ξερω τι εννοεις...Να ρωτησω τωρα..Εχω μαγια λυκισκου απο το 1998 και νεωτερη,,σε σβωλους..σε γυαλινο δοχειο,,θαναι λιγη ομως 50-100 γρ ,,περ..Μπορω με αυτη να πιασω ψωμι και πως την δοκιμαζω αν λειτουργει?Ευτυχως εχει την φετεινη ημερ στα σχολια αλλιως ,,που α σε ευρισκα..Χριστος ανεστη και περιμενω οδηγιες..αλλιως ξερω οτι πουλουν ετοιμη μαγια αλλα που δεβ ξερω..Χαιρετισμους απο Θεσ/νικη στις Σερρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ξαναρωτω σορυ,,αν παρω ετοιμη μαγια απο συναιτερισμο υποθετω,πως την κανω για ψωμακι/

    ΑπάντησηΔιαγραφή